Hård kritik: Børn forbigået i psykiatriplan

PSYKIATRI: Regeringen overser børn og unge i sin nye handlingsplan for det psykiatriske område, mener Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab. Dansk Folkeparti kræver forbedringer, mens minister afviser kritik.
De 1,6 mia. kr., som regeringen vil tilføre psykiatrien, vil også gavne psykisk sårbare børn og unge, lyder det fra sundhedsminister Nick Hækkerup (S).
De 1,6 mia. kr., som regeringen vil tilføre psykiatrien, vil også gavne psykisk sårbare børn og unge, lyder det fra sundhedsminister Nick Hækkerup (S).Foto: Colourbox
Kasper Frandsen

Vi svigter børn og unge på psykiatriområdet. Det var det samme med satspuljen fra sidste år, hvor man heller ikke havde ordentligt fokus på børn og unge.

Liselott Blixt (DF)
Psykiatriordfører

Der er nogle "alvorlige skønhedspletter", når det kommer til børn og unge i regeringens handlingsplan for det psykiatriske område.

Det mener formanden for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab, klinikchef Marianne Kryger.

Hun savner blandt andet et loft over ventetiden til behandlinger i kommunerne. Ligesom der er i regionerne. Lange ventetider på kommunal indsats får forældre til at søge over i psykiatrien i stedet, frygter Marianne Kryger.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024