Hækkerup udskyder indgreb over for e-cigaretter  

DAMP: Lovforslaget, der blandt andet skulle forbyde salg af e-cigaretter til børn, bliver udskudt til næste Folketingssamling. Reglerne i lovforslaget skal være mere forståelige, lyder forklaringen fra Sundhedsministeriet.

Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) opgiver foreløbigt få fremsat og vedtaget et bebudet lovforslag, der skal sikre klarere regler for de stadig mere populære e-cigaretter.

Det bekræftes fra Sundhedsministeriet i en mail til Altinget.

”Lovforslaget om elektroniske cigaretter er udskudt til næste Folketingssamling, fordi Sundhedsministeriet finder det nødvendigt at arbejde videre med visse aspekter af lovforslaget,” hedder det blandt andet i svaret til Altinget.

Dokumentation

Om e-cigaretter og lovforslaget

  • E-cigaretter med nikotin er i dag klassificeret som et lægemiddel og må derfor kun sælges i Danmark, hvis producenten har søgt om en markedsføringstilladelse i Sundhedsstyrelsen. Hidtil har ingen søgt om tilladelse.

  • Med det nu udsatte lovfroslag er det meningen, at e-cigaretter med et nikotinindhold på op til 20 mg. pr. ml. fremover kan sælges lovligt, når produktet er anmeldt til Sikkerhedsstyrelsen og i øvrigt lever op til en række kvalitets- og sikkerhedskrav.

  • Intentionen med lovforslaget er også, at der bliver indført en aldersgrænse for forbud mod salg af alle e-cigaretter til personer under 18 år, og at der indføres bødestraf for overtrædelse af reglerne.

  • Forslaget vil betyde til et forbud mod nationale reklamer og sponsorering for nikotinholdige e-cigaretter.

  • Samtidig skal e-cigaretter omfattes af rygeloven, så man ikke må dampe de steder, hvor der i dag er rygeforbud.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024