Her er den sundhedspolitiske dagsorden

RUNDSPØRGE: Rygeforbud, en velgennemført kommunalreform, bedre sammenhæng i sundhedssystemet og bedre brug af medicin. Ønsker til 2006 fra landets sundhedsaktører er mange. Læs dem alle.
Lars Igum Rasmussen
Altinget har spurgt en række af landets centrale sundhedsaktører, hvad de mener bør være det eller de to væsentligste sundhedspolitiske temaer i 2006.

Læs deres svar her:

Jens Winther Jensen, formand for Lægeforeningen:
"En succesfuld gennemførelse af strukturreformen er vigtigst. Vi ønsker fornyelse på to centrale områder: akutberedskabet og klagesystemet. Vi vil have et klagesystem med et patientklagenævn, der kan bedømme andet end personfejl, og et disciplinærnævn, der kan behandle sager mod læger. Ankemuligheder for begge parter. På akutområdet vil vi have indført lægelige visitation for alle. Det vil sige, at ingen pludseligt syg kommer til sygehuset uden, de er blevet tilset eller har talt med vagtlægen. Det giver en bedre udnyttelse af lægeressourcerne, fordi vi ikke skal døgnbemande de åbne skadestuer. Patienterne får bedre kvalitet, fordi de kommer hurtigere frem til den rigtige behandling."

Bent Hansen (S), formand for Amtsrådsforeningens Sundhedsudvalg:
"Regionerne vil være garanter for, at borgerne møder et sammenhængende og effektivt sundhedsvæsen af høj kvalitet. Strukturreformen indebærer nye organisatoriske rammer og ny arbejdsdeling mellem regioner, stat og kommuner. I forbindelse med økonomidrøftelsen med regeringen må sigtelinjen være, at vi skal på niveau med de lande, vi normalt sammenligner os med. Hovedudfordringen i 2006 bliver at få sammensmeltet amternes sundhedsvæsener i de fem nye regioner. Sygehusstrukturerne skal nytænkes, dialogen og samarbejdet med kommunerne skal sættes på skinner, og samspillet med praksissektoren skal videreudvikles. Patienterne må ikke opleve svigt og slinger i valsen som følge af den kæmpestore forandring af sundhedsvæsenet, vi er gået i gang med."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024