Herceptin giver øget risiko for hjertesvigt

NYHED: Brystkræftlægemidlet Herceptin giver patienten øget risiko for hjertesvigt. Den øgede brug af lægemidlet i USA, Canada og flere europæiske lande - ikke Danmark - har fået producenten til at oplyse om bivirkningsrisiko. Lægemiddelstyrelsen følger snart trop.
Lars Igum Rasmussen

Man skal gøre sig klart, at en opereret og potentielt set rask kvinde vil øge risikoen for øget hjertebeskadelse med Herceptin, der gives for at undgå et tilbagefald.

Jens Ersbøll
Overlæge i Lægemiddelstyrelsen
Lægemidlet mod en særlig aggressiv brystkræft (HER2), Herceptin, giver øget risiko for hjertesvigt.

Derfor udsender Lægemiddelstyrelsen om kort tid information, der gør landets læger og brystkræftpatienter opmærksomme på bivirkningsprofilen.

"Lægemiddelstyrelsen vil inden for få uger udsende en mindre advarsel. Det skylder vi patienterne. Det bruges nu i stigende grad uden for det godkendte område, og derfor skal man være opmærksomme på, at flere oplever hjertesvigt med Herceptin," siger overlæge i Lægemiddelstyrelsen, Jens Ersbøll, til Altinget.

Kliniske forsøg viser, at fire pct. af forsøgsdeltagerne på Herceptin - 31 personer i alt - fik hjertesvigt i forskellige grader. I kontrolgruppen var det kun én pct.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024