Hexal opgiver produktion i Danmark

NYHED: Kopiproducenten Hexal lukker produktion i Danmark fra 2008. Produktionen flyttes til udlandet. Salget vil i fremtiden foregå fra kontor i Odense.
Lars Igum Rasmussen
Medicinalvirksomheden Hexal nedlægger produktionsfaciliteter i Avedøre ved København og flytter fremstillingen af kopimedicin til virksomhedens produktionsfaciliteter i Europa og Fjernøsten.

Originalproducenten Novartis opkøbte sidste år Hexal med henblik på synergieffekt mellem Novartis' andet datterselskab, kopiproducenten Sandoz, og Hexal. Det er disse planer, der nu udmøntes.

Efter tre ugers interne drøftelser med medarbejderne kan adm. direktør i Hexal, Jens Pilgaard nu offentligt fortælle, hvad der sker:

"Vi har besluttet at nedlægge produktionsaktiviteterne i Danmark fra midt 2008. Det er en ren erhvervsmæssig beslutning, der ligger ikke noget sundhedspolitisk i det. Vi har været meget tilfredse med forholdene i Danmark. Så det er en ren økonomisk beslutning. Hexal-produkter forsvinder heller ikke ud af det danske marked," siger han til Altinget

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024