Hver fjerde kommune skærer ned i køkkenerne

NYHED: En ud af fire kommuner har skåret ned på antallet af ansatte i de kommunale køkkener i år. Det kan føre til ringere mad til bl.a. de gamle.
Der er blevet færre ansatte i de kommunale køkkener siden kommunalreformen, viser en rundspørge.
Der er blevet færre ansatte i de kommunale køkkener siden kommunalreformen, viser en rundspørge.
Niels Th. Dahl

Jeg er nervøs for, at det her ender helt katastrofalt.

Ghita Parry
Formand for Kost & Ernæringsforbundet
Fakta

DET VISTE UNDERSØGELSEN BL.A.:

69 kommuner ud af landets 98 kommuner deltog i undersøgelsen.

17 af kommunerne har sparet fuldtidsstillinger i køkkenerne, siden kommunalreformen trådte i kraft.

45 pct. af kommunerne har ændret køkkenstruktur for mad til pensionister, og yderligere 22 pct. har planer om at gøre det.

75 pct. af kommunerne har køkkener, der producerer varmholdt mad til pensionisterne.

35 pct. producerer kølemad

51 pct. producerer kølevakuum

16 pct. producerer frost

13 pct. udnytter sous vide.

Mange køkkener benytter mere end én produktionsform.


Kilde: Kost- og Ernæringsforbundet

Der bliver færre hænder i kommunernes køkkener, der skal producere mad til landets gamle og børn.

En rundspørge, Synovate har lavet for Kost & Ernæringsforbundet, viser således, at hver fjerde af de nye kommuner, der blev dannet ved kommunalreformen 1. januar i år, har sparet en eller flere fuldtidsstillinger væk i de kommunale køkkener.

Undersøgelsens resultat har medført dybe panderynker hos Kost & Ernæringsforbundets formand Ghita Parry, der i dag i et debatindlæg på Altinget | Fødevarer, kalder nedskæringerne en "voldsom amputation af det kostfaglige personale," og frygter for kvaliteten af den offentlige mad i fremtiden.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024