Indberetning af lægemiddelbivirkninger anvendt på mennesker

Sandra Schwartz
Dokumentation
Indberetning af bivirkninger fra lægemidler anvendt til mennesker

Hvad gør jeg, hvis jeg oplever en bivirkning?

Lægemiddelstyrelsen opfordrer patienter, som oplever bivirkninger, der enten føles alvorlige eller ikke står på lægemiddelpakningens indlægsseddel, til at kontakte lægen. Lægen kan vurdere om bivirkningen betyder, at behandlingen skal ændres. Lægen kan også indberette bivirkningen og supplere med informationer fra journalen, som kan hjælpe Lægemiddelstyrelsen til at vurdere bivirkningen.

Der kan være situationer, hvor man ikke ønsker at gå til lægen. Patienter eller pårørende har derfor mulighed for at indberette bivirkninger direkte til Lægemiddelstyrelsen. Skema og vejledning findes her på siden. Apoteket vil give vejledning efter behov.

Indberetningspligt for læger
Læger har pligt til at indberette alle formodede alvorlige eller uventede bivirkninger fra lægemidler. Læger har herudover pligt til at indberette kendte eller ikke alvorlige bivirkninger i de to første år et lægemiddel er på markedet. For oplysninger om bivirkninger henvises til det enkelte lægemiddels produktresumé.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024