"Ingen faglig og seriøs vurdering bag det her"

INTERVIEW: "Det virker ejendommeligt. På andre områder går Sundhedsstyrelsen meget op i kvalitetsvurderinger. Jeg anser bagggrunden for alt dette i økonomi. Der ligger ikke en konkret faglig og seriøs vurdering bag det her." Altinget spørger Erik Kristensen, formand for landets overlæger.
Lars Igum Rasmussen
Hvorfor mener Overlægeforeningen, at man bør bevare § 14-vurderingen?

"Fordi § 14 har været forudfor sin tid. I dag skal alt måles og kvalitetssikres. § 14 er sådan en sikring. En kvalitetsmåling, da man måler den enkelte læge til den enkelte overlægestilling. Fordi man er speciallæge i kirurgi, kan man ikke operere hvad som helst, hvor som helst og når som helst. Derfor er en § 14-vurdering en sikring af, at den enkelte læge passer til den enkelte stilling. Samtidig giver det borgerne den sikkerhed, at den enkelte har gennemgået en vurdering af sin faglighed," siger Erik Kristensen, formand for Overlægeforeningen til Altinget.

Hvad er det i er bange for ved fjernelsen af § 14-vurderingen?

"Når vi i dag mangler 600-700 speciallæger, kan vi frygte, at de kommende regioner, der har rekrutteringsproblemer, begynder at vende det blinde øje til kvaliteten. At én mand er bedre end ingen mand. Bare man er speciallæge, så er det godt nok. Det ville vi undgå ved at bevare § 14-vurderingen. Vi ønsker ikke A- og B-overlæger. Det er slet ikke i pagt med tidsånden."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024