Ingen indgriben i forbud mod vikarer

De københavnske sygehuse bruger for mange penge på vikarer. Derfor har Københavns Amt nu indført et såkaldt modificeret vikarforbud, hvilket går ud over de fastansatte sygeplejersker.
Claus Iversen

Jeg vil udtrykke et håb om, at vikarforbudet får den gunstige konsekvens, at der bliver en større kontinuitet i arbejdet på afdelingerne til gavn for patienter og personale.

Lars Løkke Rasmussen (V).
Sundhedsminister.
Hvad gør man, hvis det ikke er muligt at finde personale nok til at løse de daglige opgaver på landets sygehuse? Så ringer man til et privat vikarfirma, som glædeligt sender sygeplejersker og sygehjælpere ud til det respektive sygehus, dog til en helt anden pris end hvis det er sygehusets egne medarbejdere, der udfører opgaven.

Hvad gør man så, hvis der ikke længere er råd til at betale for vikarer? Så indfører man et forbud mod at indkalde dem og beder det fastansatte personale om at arbejde dobbelt.

Ganske enkelt.

Ikke alle er dog lige tilfredse med fremgangsmåden. I en henvendelse til Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Folketingets Sundhedsudvalg beklager personalet på Gentofte Amtssygehus sig over deres situation. Dobbelt arbejde uden ordentlig ekstrabetaling.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024