Ingen resultater af Marinol forsøg til sklerosepatienter

Forsøgene med Marinol behandling til sklerosepatienter er endnu ikke færdige, derfor foreligger der endnu ikke resultater.
Tina Møller
Dokumentation

Spørgsmål 127:

"Ministeren bedes oplyse, hvad forsøgene med Marinol behandling til sklerosepatienter har vist."

 

Svar:

Jeg kan oplyse, at der er igangsat kliniske forsøg på Rigshospitalet samt Århus Kommunehospital, hvor det undersøges, om lægemidlet Marinol har en positiv effekt ved behandling af personer, der lider af sklerose.

Disse forsøg er endnu ikke afsluttet, og det er derfor ikke muligt for mig at oplyse, hvad forsøgene har vist.

I min besvarelse af 5. december 2002 af spørgsmål nr. S 731 tilkendegav jeg på baggrund af oplysninger fra de projektansvarlige personer, at resultatet af forsøget på Århus Kommunehospital kunne forventes at foreligge i foråret 2003. Jeg oplyste endvidere, at det snart ville være muligt at udtale sig om de opnåede resultater af forsøg 1 på Rigshospitalet, samt at forsøg 2 kunne forventes afsluttet i februar eller marts måned 2003.

Den forsøgsansvarlige på Århus Kommunehospital har imidlertid nu oplyst, at resultatet af forsøget først forventes offentliggjort i september i år. Den forsøgsansvarlige på Rigshospitalet har endvidere oplyst, at resultatet af forsøg 1 først forventes at foreligge i dette forår, mens forsøg 2 forventes færdigt i dette forår. Det er således endnu ikke afklaret, hvornår resultatet af disse forsøg kan lægges til grund for Lægemiddelstyrelsens overvejelser om, hvorvidt styrelsen skal tillade udlevering af Marinol til sklerosepatienter.

Jeg skal bemærke, at som oplyst i min besvarelse af 20. februar 2002 af spørgsmål nr. 52, som Folketingets Sundhedsudvalg stillede den 8. februar 2002, er jeg indstillet på at fremsende en redegørelse til Sundhedsudvalget, når resultaterne af de nævnte undersøgelser med Marinol til sklerosepatienter foreligger.

 

Med venlig hilsen

 

Lars Løkke Rasmussen / Paul Schüder

 


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024