Intern S-splid om brugerbetaling på læger

NYHED: Er Socialdemokraterne villige til at indføre brugerbetaling på lægehjælp, hvis systemet reformeres? Samtlige partier var forvirrede efter tirsdagens debat i Folketingssalen. Og Løkke nød det.
Lars Igum Rasmussen
Socialdemokraterne har det svært for tiden.

Først kunne partiet ikke finde den fælles tone i spørgsmålet om skattestoppet, og nu er partiet uenige om holdningen til brugerbetaling på sundhedsområdet.

Kort før nytår lød udmeldingen fra Socialdemokraternes sundhedsordfører Lone Møller, at hun ønsker en storstilet reform af området for brugerbetaling. Lægebesøg er gratis, mens en tur til tandlægen koster. Ulogisk, mener Lone Møller.

"Folketingets politikere bør sætte sig ned og se på, hvordan hele systemet kan laves om, så borgerne får mest sundhed for pengene. Hvis det er hensigtsmæssigt at gøre som i Sverige, hvor man betaler et mindre beløb pr. lægebesøg, men til gengæld aldrig betaler mere end 1500 kroner om året, så må vi være parate til det," sagde hun 29. december 2005 til Fyens Stiftstidende og åbnede dermed op for mulighed for brugerbetaling på lægebesøg.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024