K: Tobaksdirektiv skyder med spredehagl

EU: Konservative frygter, at EU-Kommissionens forslag om forbud mod nogle smagsstoffer i tobak kan ramme modne piberygere og ældre rygere med hang til mentol og samtidig være virkningsløst mod unges rygestart.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Mens regeringen er overvejende positiv, er Konservative kritisk over for en del af EU-Kommissionens forslag til en stramning af tobaks-direktivet. 

Forslaget indeholder en stribe tiltag om alt fra større advarsler på pakkerne til bedre sporbarhed, der skal forhindre smugling.

En hjørnesten i EU-Kommissionens forslag er et forbud mod en stribe aroma-stoffer. Kommissionen begrunder forbuddet mod smagsstoffer - som eksempelvis vanilje og mentol - med, at de kan overdøve smagen af tobak og dermed øge risikoen for, at unge starter med at ryge. 

Her vurderer Konservative, at forslaget muligvis går for langt.
"Jeg vil gerne se dokumentationen for, at disse smagsstoffer får flere unge til at ryge. Vi er også kritiske over for tiltaget, hvis det også betyder, at en gammel dame pludselig ikke længere må ryge mentol-cigaretter," siger Benedikte Kiær.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024