Kampen om røgsignalerne fortsætter

NYHEDSANALYSE: Debatåret har været en succes. Danskerne har talt rygning, siden ministeren lancerede sit udskældte initiativ. Og vil gøre det frem til 1. april 2007, hvor nye regler træder i kraft. Spørgsmålet bliver så, hvor store ændringer, der kommer til forslaget.
Lars Igum Rasmussen
Der var kun hovedrysten til overs for landets sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han 22. september 2004 proklamerede, at 2005 skulle være debatår om rygning.

Landets sundhedsfaglige organisationer og eksperter var ikke tilfredse. De stod med solid dokumentation under armen, der påviste, at passiv rygning er sundhedsskadelig. En rapport fra Arbejdsmiljøinstituttet fastslog endda, at passiv røg slår op mod ti medarbejdere ihjel hvert år på danske cafeer og restauranter.

Det fik restaurationsbranchen på banen. De ønskede lovindgreb, men fik 1. januar 2005 i stedet skilte i deres vinduer med beværtningens rygepolitik. Og så et debatår.

"Mangel på politisk lederskab", "ubeslutsomt" og "alt for langsomt" var ord, der fløj fra omverden mod ministeren.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024