Kommissær: Jeg er også inde over pillerne

NYHED: EUs sundhedskommissær Markos Kyprianou afviser, at det kan være problematisk, når det europæiske lægemiddelagentur, EMEA, er placeret under industrikommissæren. De to har tæt samarbejde, siger han under besøg i København.
Lars Igum Rasmussen
Hr. EU-kommissær Markos Kyprianou, hvorfor er det europæiske lægemiddelagentur, EMEA, placeret under industrikommissær Günter Verheugen og ikke under dig som sundhedskommissær?

"Fordi det er en stor industri," siger han til Altinget under sit første officielle besøg i Danmark torsdag. Griner lidt. Og svarer så:

"Nej, der er ikke noget problem. Både med min kollega og vores tidligere forgængere har et tæt samarbejde om farmaceutiske produkter. Jeg ved, at sagen blev rejst under en debat i Parlamentet, men det centrale er, at jeg har et godt kollegialt samarbejde med min kollega. Så der er ikke noget problem i det. Og vi er nu gået i gang med en post-G 10 proces," siger Markos Kyprianou.


EU-kommissær Markos Kyprianou, da han gæstede København torsdag. (Foto: Rasmus Flindt, Altinget)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024