Konservative vil have kommuner til at indberette

NOTE: Kommuner og praktiserende læger skal også indberette utilsigtede hændelser. Det foreslår Det Konservative Folkeparti. Men først efter en evaluering af systemet.
Lars Igum Rasmussen
Selvom der tirsdag i Folketingssalen ikke var opbakning til det socialdemokratiske forslag om oprettelse af Rådet for Større Patientsikkerhed, der skulle samle og styrke patientsikkerheden og indsatsen mod utilsigtede hændelser, så er der flere af delene fra forslaget, der vækker lydhørhed langt ind i regeringens rækker.

Den konservative sundhedsordfører Helle Sjelle afviste støtten til det socialdemokratiske forslag, men hun er parat til at udvide ordningen med indberetninger til også at gælde både kommuner og hos praktiserende læger.

"Der skal ikke være forskel på, om man befinder sig på et sygehus eller på et kommunalt sundhedscenter. Som det er i dag, er der kun fokus på regionernes sygehuse, og det kan vi selvfølgelig ikke byde den enkelte patient," siger Helle Sjelle.

Hun vil dog først afvente den evaluering af patientsikkerhedsordningen, der kommer i slutningen af året.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024