Kræftlæger: Løkkes oplysninger passer kun i teori

NYHED: Tarmkræftlæger mener, at sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) taler ukorrekt, hvis man ser på virkeligheden. Ministeren siger, at landets tarmkræftlæger kan bruge præparatet Avastin. Et præparat, der har været godkendt i et år. Men som ingen tarmkræftpatienter har fået.
Lars Igum Rasmussen
Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kommer med ukorrekte oplysninger til Folketingets Sundhedsudvalg - i hvert fald, hvis man tager den praktiske virkelighed i betragning.

Det mener overlæge på Onkologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital og næstformand for tarmkræftlægerne i Dansk Colorectal Cancer Gruppe (DCCG), Mette Yilmaz.

Hun opponerer imod den udmelding, ministeren fremfører i et §20-svar til Dansk Folkepartis Pia Kristensen om det dyre tarmkræftpræparat Avastin. Her oplyste ministeren:

"Først og fremmest vil jeg gerne understrege, at Avastin fik markedsføringstilladelse i januar 2005 og derfor kan anvendes på danske sygehuse, hvor det er op til de enkelte amter sammen med sygehusene at prioritere, hvilke behandlinger der skal tages i gang."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024