Kræftstyregruppe sagde ja til Herceptin

NYHED: Kræftstryegruppen har godkendt udvidet brug af brystkræftpræparatet Herceptin. Nu skal amterne tilbyde den dyre behandling. I budgetter, der er voldsomt pressede.
Lars Igum Rasmussen

Behandlingen er dyr og kræver personale. Det stiller store udfordringer til både sygehusene og amterne. Men nu er den første forhindring - protokollen - forceret

Anne Thomassen
Formand for Kræftens Bekæmpelse
Torsdag sidste uge godkendte Kræftstyregruppen officielt det forsøg, der skal give kvinder med en særlig aggressiv brystkræft (HER-2) adgang til kræftlægemiddel, Herceptin, der af kræftlæger er udråbt til en mindre revolution.

Medicinaldirektør i Sundhedsstyrelsen og formand for Kræftstyregruppen, Jens Kr. Gøtrik, oplyser over for Altinget, at Sundhedsstyrelsen i denne uge vil godkende anbefalingen om udvidet brug, så disse kvinder vil få lægemidlet allerede efter operationen.

Medicinalvirksomheden Roche, der fremstiller Herceptin, har endnu ikke ansøgt de europæiske lægemiddelmyndigheder om tilladelse til udvidet brug. Derfor skal det køre som kontrolleret forsøg i Danmark. Og sådan skal det fortsætte.

"Forsøget i Danmark skal mindst køre frem til, at der foreligger en godkendt indregistrering for en udvidet indikation," siger Jens Kr. Gøtrik til Altinget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024