Krag advarer mod privathospitaler på offentlige sygehuse

SYGEHUSE: Sundhedsminister Astrid Krag (SF) er skeptisk over for Region Sjællands planer om, at privathospitaler skal overtage driften af hele sygehusafdelinger på offentlige sygehuse.
Venstre og Konservative forstår ikke S og SF’s bekymringer i forhold til at lade privathospitaler drive afdelinger på de offentlige sygehuse.
Venstre og Konservative forstår ikke S og SF’s bekymringer i forhold til at lade privathospitaler drive afdelinger på de offentlige sygehuse.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hvis man lader private overtage hele sygehusafdelinger, så er risikoen selvfølgelig, at vores fælles sygehuse en dag kommer til at mangle specialister.

Astrid Krag (SF)
Sundhedsminister
Hvis privathospitalerne begynder at drive sygehusafdelinger, kan det i yderste konsekvens svække kvaliteten i sundhedsvæsnet. Det vurderer sundhedsminister Astrid Krag (SF) i en kommentar til Altinget.dk. Det sker efter en stribe artikler i Altinget.dk om Region Sjællands planer om indgå et omfattende samarbejde med et eller flere privathospitaler. 

LÆS: Privathospitaler skal sikre det offentlige sundhedsvæsen

"Jeg har den holdning, at et stærkt offentligt sundhedsvæsen er den bedste garant for, at danskerne kan få en behandling af høj kvalitet. Hvis man lader private overtage hele sygehusafdelinger, så er risikoen selvfølgelig, at vores fælles sygehuse en dag kommer til at mangle specialister," skriver sundhedsminister Astrid Krag i en mail til Altinget.dk.

I Region Sjælland er der lavet et såkaldt rammeudbud, hvor det først i den endelige aftale vil blive helt fastlagt, hvad samarbejdet kommer til at indebære. Men i udbudsannoncen lægges der op til, at et privathospital kan stå for hele eller dele af en sygehusfunktion.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024