Kun midlertidig sygehusredning

NYHED: Selvom et sygehus fredes nu, så er det langt fra sikkert, at det står om fem år. Det mener Sundhedsstyrelsen, der dog ikke kan straffe regioner, der ikke følger styrelsens råd.
Maria Dalby

Sådan som lovgivningen vedrørende rådgivning er formuleret, så skal regionerne søge vores råd, men der står ikke, hvad der skal ske, hvis de ikke følger dem. Vi har ikke noget konkret, vi kan gøre, hvis de gør noget andet, end det vi anbefaler. Men der ligger nogle andre ting vedrørende specialeplanlægningen, som skal godkendes af os. Men specialeplanlægning lukker ikke direkte sygehuse.

Lone De Neergaard
Enhedschef i SST
Sygehuslukninger bliver debatteret voldsomt. Men selvom det lykkedes for borgerne at lægge så meget pres på politikerne, så de vælger ikke at lukke sygehuse, så har redningen en stakket frist.

Hele øvelsen, hvor regionerne skal vedtage en sygehusplan, er nemlig kun begyndelsen.

"Regionerne laver deres første plan nu oven på en meget stor sammenlægning. Men det er langt større omlægninger, der er lagt op til, og derfor vil det tage tid at få tilpasset sygehusvæsnet. Det er en løbende proces, der vil vare de næste fem-otte år, og så er det måske tid til at starte forfra," siger Lone De Neergaard, der er leder af Enhed for Planlægning ved Sundhedsstyrelsen.

Tag de modige beslutninger
Flere læger, som Altinget | Sundhed har talt med, udtrykker også bekymring for, at politikerne ikke har indset udfordringerne i det danske sundhedsvæsen. Det handler om at sikre en solid økonomi, nok hænder og en høj nok kvalitet. Især det sidste punkt er vigtigt, hvis kvaliteten skal i top. Der skal nemlig et vist antal operationer til for at sikre, at lægerne er dygtige nok til den pågældende operation.

Som modsvar på den seneste tids debat om sygehuslukninger, opfordrer sundhedsministeren regionspolitikerne til at være modige.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024