Læger fortæller ikke patienter om udlandsophold

NYHED: Det kan koste menneskeliv, når lægerne undlader at fortælle patienter om retten til at behandling i udlandet. Lægerne skal være mere klare i spyttet, siger Sundhedsstyrelsen. Men ministeren er den eneste ansvarlige, siger S.
Anders Heissel

Det vigtigste er, at danskerne bliver behandlet så hurtigt som muligt og det rigtige sted. Og hvis det er i udlandet, er det jo en forudsætning, at lægerne forklarer patienterne om den mulighed.

Birgitte Josefsen (V)
Medlem af Sundhedsudvalget

Danske patienter har mulighed for med offentlige kroner i ryggen at blive sendt til behandling på et udenlandsk hospital.

Men ifølge Sundhedsstyrelsen er lægerne for dårlige til at informere pateinterne om tilbuddet, der gælder, hvis der er mere end to måneders ventetid i Danmark. Og det kan i sidste ende koste dyrebar tid for alvorligt syge patienter.

Færre sendes til udlandet
Det forklarer kontorchef i Sundhedsstyrelsen, Morten Hjulsager på baggrund af nye tal, der viser, at langt færre danskere bliver sendt til behandling i udlandet.
Fra 2002 til 2006 er tallet faldet med over 20 procent - fra knap 400 til godt 300 patienter årligt.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024