Lars Løkke skal forklare kræft-løfte

NYHED: Hvis sundhedsministeren havde håbet, at løftet om akut kræftbehandling ville betyde enden på samråd om kræft, så tog han fejl.
Maria Dalby
Fakta

Samråd om kræft:

I alt blev det til ni samråd om kræftbehandling i sidste folketingsår:

11. oktober 2006: Åbent samråd om sagen om mangelfuld behandling til kræftpatienter

23. november 2006: Åbent samråd om behandlingsgaranten på kræftområdet

27 november 2006: Åbent samråd om hans (Lars Løkkes) udtalelser om Sundhedsstyrelsens rolle i sagen vedrørende kræftbehandling.

6. december 2006: Åbent samråd om sagen om mangelfuld behandling til kræftpatienter

23. februar 2007: Om ventetiderne til kræftbehandling

28. Marts 2007: Om udviklingen i de interne ventetider til kræftbehandlingen

9. Maj 2007: Om status for kræftpatienters ventetid for strålebehandling

13. Juni 2007: Om ventetid for kræftpatienter

29. Juni 2007: Om patientforeningens behandling af kræfterstatningssagerne


Kilde: Altinget research/Morten Find-Andersen
Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal i næste uge forklare, hvor længe der må gå fra kræftsymptomer til behandling. Men når det er overstået, venter endnu et samråd rundt om hjørnet, hvor han denne gang skal forklare, hvordan han vil sørge for nok ressourcer til, at kræft kan behandles akut.

Det er De Radikales sundhedsordfører Charlotte Fischer, som vil indkalde til samrådet.

"Jeg kan ikke forstå, hvordan sundhedsministeren kan slippe af sted med ikke at prioritere behandlingen, når vi nu kan se, at der ikke er ressourcer nok. Her taler jeg ikke om penge, men personale," siger Charlotte Fischer.

Derfor vil hun gerne have sundhedsministerens forklaring på, hvordan arbejdet skal organiseres. Hun hæfter sig ved, at fagfolk allerede har været ude og sige, at den en måneds fritvalgsordning, der træder i kraft 1. oktober, vil betyde, at det især er de svage patienter, der kommer bag i køen.

Dokumentation

De spørgsmål som sundhedsministeren skal besvare på samrådet om akutbehandling af kræftpatienter:

1) Hvordan begrunder ministeren, at han på et samråd før sommeren afviste forslaget om akut behandling til kræftpatienter, men nu selv fremsætter et sådant forslag?

2) Vil ministeren præcisere, hvor lang tid kræftpatienter, der bliver omfattet af regeringens garanti om "akut behandling", skal vente fra første henvisning til sygehuset til endelig behandling?

3) Vil ministeren oplyse, hvilke kræftpatientgrupper der allerede inden nytår vil blive omfattet af regeringens garanti om "akut behandling"?

4) Vil ministeren redegøre for, hvilke konsekvenser en sådan ny garanti om "akut behandling" til kræftpatienter i første omgang vil få for de kræftpatienter, der ikke er omfattet af garantien og i anden omgang for øvrige patientgrupper?

5) Vil ministeren overveje at udskyde frit valgs-garantien, der er planlagt til at træde i kraft her til oktober, så sygehusene får bedre mulighed for at koncentrere indsatsen om en hurtigere behandling af kræftpatienter?

6) Kan ministeren oplyse, om der er lande, vi kan sammenligne os med, der tilbyder kræftbehandling "akut" - og i givet fald med hvilken samlet ventetid?


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024