Løkke: "Det er rigtig skidt at Ib stopper"

REAKTIONER: "Et kæmpe tab for dansk sundhedsvæsen." "Ib bestemmer - i huset." "En statslig centralist." Altinget har talt med Arne Rolighed, Lars Løkke Rasmussen (V) og Bent Hansen (S) om afgående departementschef Ib Valsborg.
Lars Igum Rasmussen

hvis den skjulte dagsorden var, at nogle ville have penge af regeringen eller Folketinget, så deres projekter kunne gennemføres, så sagde han, når jeg var på vej op på talerstolen, "du kan roligt sige til dem, Arne, at vi støtter," så holdt han en kunstpause og sagde så - "moralsk."

Arne Rolighed
Tidl. sundhedsminister, nuværende adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse
Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V):

"Det er rigtig skidt, at Ib stopper. Men det havde været endnu værre, hvis det var sket i foråret, men jeg har selvfølgelig dyb respekt for den beslutning, som Ib nu har truffet. Og når han har truffet den, så er det jo et meget fint tidspunkt. Kommunalreformen er i hus, den står der i høj grad Ib på, og så gør han det, som bokserne glemmer - gå mens man er på toppen. Men selvfølgelig er jeg brandirriteret over det. Jeg blev orienteret om det lidt før sommerferien, så jeg har brugt min ferie på at prøve at fortrænge det. Jeg tænkte, at det kunne jo være, at han kom på andre tanker. Det gjorde han desværre ikke," siger ministeren til Altinget.

"Han er fantastisk som embedsmand, fordi han både har overblikket, men også underblikket. Han kender alle ansatte på navn. Alle. Studentermedhjælpen. Som minister er han fantastisk at have, da han har fangarme ude i hele systemet. Og så det store politiske overblik. Han har også været den helt rigtige mand til koordineringen i forbindelse med kommunalreformen. Vi blev sat i spidsen for det her projekt, som alle ministerier skulle referere til, og med en anden mand på posten - der havde anderledes albuer end Ib - kunnet det være gået, i gåseøjne, helt galt. Men det går ham ikke til hovedet, han er jordnær og har bred respekt. Han har og havde alderen og rutinen til at koordinere dette store projekt."

"Ingen er i tvivl om, at det er Ib, der bestemmer - i huset, altså. Men han er menneskeligt respekteret. Og i en øjenhøjde med medarbejderne, uden at man taber respekt."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024