Løkke: Udlicitering ikke skyld i snavsede sygehuse

NOTE: Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen afviser, at udlicitering af rengøringen er årsag til megbeskidte sygehuse. Det afhænger af krav til kvaliteten, oplyser han.
Lars Igum Rasmussen
"Det er efter min vurdering ikke afgørende for hygiejnestandarden, om rengøringen er udliciteret eller ej. Det, der betyder noget, er derimod, hvilke krav sygehusejerne stiller til rengøringen."

Således oplyser sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen Folkertingets Sundhedsudvalg og forsøger dermed at lukke den flanke ventrefløjen har øjnet, efter formiddagsavisen B.T. mellem jul og nytår afslørede, at standarden for hygiejne på landets sygehuse er værre end den de fleste danskere stiller til eget hjem. Samt oplysninger om, at hver tiende dansker pådrager sig en infektion under indlæggelsen som følge af dårlig rengøring.

Flere politikere har stillet spørgsmål ved, om den øgede udlicitering af rengøringen kunne være forklaringen på de snavsede hospitaler. Men det vil ministeren ikke høre tale om.

"Jeg mener ikke, at den artikel i B.T., som spørgeren henviser til, giver grundlag for at konkludere, at udliciteringen medfører ringere rengøringsstandard, end hvis rengøringen udføres af fastansatte på sygehusene," skriver ministeren.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024