Medicinindustri forlænger prisgaranti i yderligere to år

Claus Iversen
Lægemiddelindustriforeningen har på generalforsamlingen tirsdag eftermiddag besluttet at forlænge den gældende priserklæring med yderligere to år. Erklæringen er i dag oversendt til Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen. I forbindelse med offentliggørelsen af beslutningen siger Lifs formand, Teddy Hebo Larsen: - Vi har med vores beslutning om at forlænge prisgarantien ønsket at sende et meget klart signal til politikerne i amter og Folketing om at Lif vedstår sig sit ansvar for den overordnede tilrettelæggelse af sundhedspolitikken. Erklæringen garanterer at lægemiddelindustrien ikke hæver priserne over de europæiske gennemsnitspriser. - Vor erklæring har det seneste år, sammen med den skærpede konkurrencesituation, muliggjort et prisfald på medicin på ca. 3 procent. Det betyder at det danske prisniveau i dag er under det europæiske gennemsnit, Et bemærkelsesværdigt resultat når det også tages i betragtning, at omkostningsniveauet ved at drive virksomhed i Danmark generelt har været stigende. - Samtidig med forlængelsen af prisgarantien opfordrer Lif Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen til i den kommende toårsperiode nærmere at analysere udviklingen på tilskudsområdet, herunder kriterierne for tilskud til medicin. - Det er hensigtsmæssigt at analysere kriterierne for tilskud til medicin, fordi Lægemiddelstyrelsen har dokumenteret, at flere og flere patienter betaler en større og større del af udgiften til den nye terapi og medicinske behandling. Det giver naturligt anledning til spørgsmålet, om vi nu også anvender de offentlige midler til medicin hensigtsmæssigt. "Vi kan også se af Lægemiddelstyrelsens statistik, at patienter med et i forvejen stort medicinforbrug bruger mere medicin end for blot få år siden, men vi ved ikke hvorfor."

"Efter Lifs opfattelse er tidspunktet kommet, hvor et bredt sammensat udvalgsarbejde bør analysere udviklingen på medicinområdet, herunder hvilken betydning det har for udviklingen i de offentlige udgifter, at befolkningen lever længere – og dermed også er dyrere at behandle. Befolkningsudviklingen alene vil medføre, at sundhedsudgifterne i de kommende år stiger – ikke kun på medicinområdet, men generelt i sundhedsvæsenet."

"Erklæringen er tiltrådt af Lifs medlemmer, men vi har også opfordret indenrigs- og sundhedsministeren til at søge opbakning til erklæringens indhold fra de virksomheder, der ikke er medlem af Lif."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024