Midtjylland skal lære af USA

NOTE: Læger og politikere i Region Midtjylland skal tage ved lære af amerikanerne, når det handler om behandling af de kronisk syge.
Maria Dalby
Sammenhængende patientforløb for den kroniske patient, der både skal have hjælp fra den praktiserende læge, kommunen og regionens hospital - det er en stor udfordring for kommunerne, som har hovedansvaret.

Men nu har Region Midtjylland ladet sig inspirere af amerikanske Kaiser Permanente. Organisationen har udviklet et system, der giver patienten det bedst mulige forløb ved at holde fokus på forebyggelse og sammenhæng. Metoden er så lovende, at regionsrådet har besluttet, at det midlertidige udvalg vedrørende primær sundhed skal til Denver i USA for at lære om metoden. De får selskab af 12 praktiserende læger.

"Det er ikke mindst vigtigt at studere systemet, da kommunerne også viser stor interesse for det. Og så er jeg rigtig glad for, at lægerne har villet med på turen, så vi i fællesskab kan udvikle systemet, så det vil passe til Region Midtjylland," siger formand for udvalget, Aage Koch (K).

Udvalget skal lave mål og handlingsplan for kronikerområdet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024