Midtjylland vil være visionær

NYHED: Fem akuthospitaler i Region Midtjylland. Det er oplægget til en ny sygehusstruktur, der nu skal diskuteres af regionsrådet.
Maria Dalby
Fakta
Alle skal visiteres
Alle akutte patienter, der skal have hjælp fra Regionshospitalet, skal først visiteres. Visitationen sikrer kvalitet i tilbuddet ved, at patienten kommer til det rette sted og i de rette hænder med det samme.

Sådan bliver patienten visiteret:
Ved livstruende tilstande: Ring 112 - tilkald ambulance eller andre præhospitale ordninger.
Ved sygdom og skader i dagtid: Ring til egen læge. Hvis læge er svær at få fat i, ring til Skadevisitationen.
Ved sygdom og skader i vagttid: Fælles telefonnummer til lægevagten og skadevisitationen.


Kilde: Region Midtjylland

Akutmodtagelse bevares i Herning, Viborg, Randers, Horsens og Århus. Det er en del af forslaget fra administrationen i Region Midtjylland, der nu skal diskuteres af politikerne.

Ingen hospitaler går fri af planen, der betyder, at regionshospitalet i Silkeborg og Holstebro skal have en akutmodtagelse for interne medicinske patienter samt en døgnåben, visiteret akutklinik. Der vil således være akutklinikker i Ringkøbing, Grenå, Skive, Holstebro og Silkeborg.

Fælles nummer til skadestuen
Fremover vil alle akutte patienter skulle visiteres. Ordningen er allerede kendt i Århus, hvor man skal ringe til vagtlægen, inden man møder op på skadestuen. Men der gøres en generel indsats for at sikre borgere uden for byer med akutmodtagelse sikkerhed. Blandt andet med ambulanceberedskab. Regionen udtrykker samtidig interesse for et helikopterberedskab.

Med de forskellige præhospitale ordninger i forslaget, som eksempelvis akutbilerne, flytter specialisten ud til patienten, så patienten kan blive behandlet på skadestedet, og behandleren kan assistere på vejen til hospitalet.

Regionen har lavet et omfattende arbejde og konkluderer, at de ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger kun har kunnet finde lægekompetence til fem akutmodtagelser.

Dokumentation
Tidsplan for Region Midtjylland:

Når planen skal vedtages nu, skyldes det, at den nye region har behov for at foretage en fælles organisering af sundhedsvæsenet, efter at der er opstået nye grænser. Men det sker også, fordi Sundhedsstyrelsen har bedt regionerne om at gennemgå placeringen af de forskellige specialer - herunder akutplanlægningen.

Politikerne skal nu læse administrationens forslag til en akutplan igennem og finde ud af, hvad de mener om den. I perioden 23. maj til 12. juni har politikerne mulighed for at stille spørgsmål til forvaltningen om planens indhold. Politikernes spørgsmål og forvaltningens svar vil blive offentliggjort her på hjemmesiden.

20. juni tager politikerne stilling til, hvad der skal sendes i høring. Den offentlige høringsfase er fra 20. juni til 14. september. I slutningen af august måned afholdes borgermøder. Medarbejderne bliver også inddraget i høringsfasen. Blandt andet gennem MED-udvalg og et caféseminar i slutningen af august.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024