Minister afviser miskrediterings sag

Ministeren afviser at foretage videre i sagen om, hvorvidt overlæge Elsborg har miskrediteret Læge Even Marstrands behandlingsform. Ministeriet finder ikke grundlag til at foretage yderligere i sagen.
Tina Møller
Dokumentation
Spørgsmål 155: "Ministeren bedes kommentere henvendelsen 8pdf) af 23. februar 2003 fra Læge Even Marstrand, Humlebæk."

Sundhedsministerens svar: Jeg kan oplyse, at Indenrigs- og Sundhedsministeriet ved brev af 2. april 2003 har svaret Even Marstrand således:

"Med brev af 23. februar 2003 har De henvendt Dem til Indenrigs- og Sundhedsministeriet. I brevet anmoder De om, at ministeriet på ny tager stilling til, hvorvidt overlæge Lars Elsborgs indlæg i Colitis-Chron Bladet nr. 6, december 1991 var miskredi- terende for Deres behandling af colitis ulcerosa.

De anfører bl.a., at titan fejlagtigt kategoriseres som et tungmetal. I brev af 21. maj 1993 tilkendegav Sundhedsministeriet over for Dem, at der med de foreliggende oplysninger ikke var grundlag for at antage, at overlæge Elsborg bevidst havde søgt at miskreditere Deres behandlingsform.

I brev af 22. november 1996 tiltrådte Udvalget Vedrørende Videnskabelig Uredelighed dette. Uanset overlæge Elsborgs rubricering af titan som et tungmetal finder ministeriet fortsat ikke, at der er grundlag for at antage, at overlæge Elsborg bevidst har søgt at miskreditere Deres behandlingsform. På denne baggrund finder ministeriet ikke grundlag for at foretage sig videre i sagen.



Med venlig hilsen Lars Løkke Rasmussen / Andreas Jull Sørensen

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024