Minister godkender økonomisk tilskud

Tina Møller
Dokumentation
Lars Løkke Rasmussen har i dag godkendt, at 165 projekter får økonomisk tilskud for i alt 16,6 mio. kr. fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets Landdistriktspulje for 2003.

Også i år har interessen for Indenrigs- og Sundhedsministeriets landdistriktspulje været stor. Ministeriet har modtaget 426 ansøgninger til Landdistriktspuljen, og der er ansøgt om et samlet beløb på 134 mio. kr.

Landdistrikter i alle landets egne er blevet tilgodeset ved fordelingen. Mere end halvdelen tilsagnene er givet en bred vifte af forskellige foreningstyper, der med stort engagement er med at skabe aktivitet i et bestemt lokalområde. Selvejende og offentlige institutioner og kommuner har fået støtte fra puljen til projekter, som rummer udviklingsmuligheder for de enkelte områder.

Ved fordelingen er der i særlig grad lagt vægt på, om projektet falder inden for ét eller flere af puljens indsatsområder. Det kan helt konkret handle om at styrke bosætningen på forskellig vis, herunder ved nye aktiviteter at gøre det attraktivt at flytte til et landdistrikt. Samarbejde omkring integration af såvel ny tilflyttede danskere som flygtninge og indvandrere i de små samfund har også været et indsatsområde.

Udvikling i landdistrikterne handler i høj grad også om at styrke erhverv og nicheproduktion og udvikle de basale servicefaciliteter. Puljen har i det omfang det har været muligt også støttet projekter, som falder inden for disse kategorier.

Der er en stor spredning i størrelsen af de beløb, der er ansøgt om. Dette afspejles i også i de projekter, som har fået bevilliget støtte. Det mindste tilsagn er på 2.000 kroner, mens det største tilsagn er på 350.000 kr.

Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Det er puljens styrke, at selv forholdsvis beskedne tilskud kan virke som en katalysator for udvikling i mindre samfund. Der er mange gode perspektiver i de projekter, som har fået bevilliget støtte og det er min forventning, at de igangsatte aktiviteter fortsætter efter bevillingsperioden.”

Indenrigs- og Sundhedsministeriets Landdistriktspulje har siden 1994 støttet forsøgsaktiviteter, forskning og information, der kan fremme en økonomisk, socialt, kulturelt og miljømæssigt bæredygtig udvikling i landdistrikterne.

Landdistriktspuljen yder primært tilskud til forsøgsprojekter, som kan medvirke til at forbedre landdistrikternes udviklingsmuligheder. Derudover yder puljen tilskud til forsknings- og informationsprojekter, der belyser landdistrikternes udviklingsvilkår og informerer om udviklingsmuligheder i landdistrikterne.

For yderligere information kan der rettes henvendelse til fuldmægtig Lene Anderson, tlf. nr. 33 92 36 66


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024