Minister: hindbærsag skal undersøges

NYHED: Forbrugerministeren sætter nu Fødevarekontroludvalget til kulegrave myndighedernes håndtering af hindbærsagen. S og EL mener, at en udvildig undersøgelse havde været på sin plads.
Fakta
Mindst fem er døde, og over 1.000 mennesker er siden maj blevet syge med diarré og opkast af de forurenede, polske hindbær, som bl.a. har været anvendt i desserter på sygehuse og plejehjem.


Kilde: Statens Serum Institut
Forbrugerminister Lars Barfoed (K) igangsætter nu undersøgelse af hindbærsagen.

Ministeren har efter de seneste ugers massive kritik af myndighedernes håndtering af sagen nu bedt Fødevarekontroludvalget undersøge, om der er hold i kritikken.

De forurenede hindbær fra Polen har forårsaget, at flere end 1.000 mennesker er blevet syge, og at mindst fem i Danmark er døde, efter at have spist bærrene.

"Jeg har anmodet Fødevarekontroludvalget om at lade dets revisionsenhed gennemgå sagsforløbet med henblik på yderligere at stramme op på rutiner og procedurer i forbindelse med tilbagetrækning af produkter, sagde Lars Barfoed onsdag i Folketingets spørgetid.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024