Nordisk rapport om kvalitetsarbejde

Tina Møller
Dokumentation
Kvalitetsarbejdet i nordisk regi skal fortsættes, så befolkningerne i de nordiske lande sikres gennemskuelige oplysninger om sundhedsvæsenet og samtidig får mulighed for sammenligne kvaliteten. Det er en af konklusionerne i en rapport, der offentliggøres i dag.

Den fællesnordiske arbejdsgruppe, der står bag rapporten, har de seneste to år arbejdet med kvalitetsmåling. Arbejdsgruppens hovedopgave har været at pege på redskaber, der vil være egnede til at måle kvaliteten i sundhedsvæsenet, og som vel at mærke vil kunne bruges i alle fem nordiske lande. - Det var nærliggende at skabe et fællesnordisk samarbejde på dette område, eftersom arbejdet med at sikre og udvikle kvaliteten i sundhedsvæsenet har været højt prioriteret i alle fem nordiske lande gennem de senere år, siger medicinaldirektør Jens Kr. Gøtrik, der har været formand for gruppen.

Den nordiske arbejdsgruppe har valgt at fokusere på to områder, der begge er centrale for måling af kvalitet, nemlig kvalitetsdeklarationer og indikatorer, der vedrører kvali-tet. Inden for disse områder peger rapporten på en række forslag og eksempler, der har til formål at inspirere til det videre arbejde i de enkelte lande.

Rapporten peger på det internetbaserede ”vindue” - kvalitetsdeklarationerne - som et velegnet sted for offentliggørelse af oplysninger om sygehusenes ydelser og resultater. Samtidig opstiller arbejdsgruppen inden for syv store behandlingsområder eksempler på indikatorer, der vedrører kvalitet.

Arbejdsgruppens forslag ligger efter min opfattelse i høj grad i tråd med det naturlige ønske der er i befolkningen om at få adgang til pålidelige og gennemskuelige oplysnin-ger om sundhedsvæsenet – og vel at mærke oplysninger der samtidig giver én mulighed for at vurdere og sammenligne kvaliteten, fortsætter Jens Kr. Gøtrik.

Den nordiske arbejdsgruppe anbefaler, at der bygges videre på det samarbejde, der er iværksat og foreslår, at der etableres et nordisk forum for kvalitetsudvikling i bredere forstand.

Læs rapporten Kvalitetsmåling i Sundhedsvæsenet (pdf) her

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Medicinaldirektør Jens Kr. Gøtrik eller specialkonsulent Marianne Kristensen, Sundhedsstyrelsen, tlf. 72 22 74 00.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024