Ny bekendtgørelse

Claus Iversen
Dokumentation
Sundhedsstyrelsen har som led i implementering af forslagene i Betænkningen fra Speciallægekommissionen udarbejdet en ny Bekendtgørelse om uddannelse af speciallæger (Bekendtgørelse nr. 660 af 10. juli 2003), som gælder fra 1. januar 2004. Reformen af den lægelige videreuddannelse sikrer en mål- og rammestyring, hvor uddannelserne på nuværende tidspunkt er mere tidsstyret. Målene fastlægges i målskrivelser for hvert speciale.

Bekendtgørelsen lægger således de overordnede rammer, hvor ansvaret for sammensætning og tilrettelæggelse af uddannelsesforløb finder sted hos amter og regioner. Sundhedsstyrelsen har fortsat det overordnede ansvar, herunder dispensation fra regelsæt, vurdering af udenlandske uddannelser samt sagsbehandling vedr. anerkendelser og autorisationer.

Reformen af den lægelige videreuddannelse skal sikre kommende speciallæger et højt fagligt niveau fastlagt ud fra målbeskrivelser og inden for en kortere tidsperiode fastlagt ud fra Bekendtgørelsen. Mht. målbeskrivelserne henvises der til de foreløbig udgaver her på hjemmesiden.

Bekendtgørelsen gælder for uddannelser efter 1. januar 2004. I løbet af efteråret vil Sundhedsstyrelsen udarbejde overgangsbestemmelser.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024