Ny Personlig Elektronisk Medicinprofil

Lægemiddelstyrelsen og Mærsk Data udvikler ny Personlig Elektronisk Medicinprofil
Sandra Schwartz
Dokumentation

En ny Personlig Elektronisk Medicinprofil (PEM) skal sikre overblik over den enkelte patients lægemiddelforbrug. PEM er et nyt IT-system, som indeholder information om receptpligtige lægemidler, der er solgt til danske patienter. For læger og andet sundhedspersonale bliver det lettere at få et overblik over patientens samlede receptordinerede lægemiddelforbrug. Patienten selv vil via den Fælles Offentlige Sundhedsportal få et overblik over lægemidlerne.

Det nye IT-system skal både teknisk og indholdsmæssigt støtte den ordinerende læge. Systemet vil især være til gavn for landets praktiserende læger, der ordinerer størstedelen af de receptpligtige lægemidler. Målet er, at PEM skal være et værktøj til at forbedre kvaliteten i patientbehandlingen.

Fuldt udbygget vil PEM indeholde en oversigt over de lægemidler, der i løbet af de seneste 2 år har været solgt eller udleveret til den enkelte - også på sygehus. Allerede nu indberetter apotekerne udlevering af lægemidler til Lægemiddelstatistikregisteret en gang om måneden, men med PEM vil registreringen ske i samme øjeblik, lægemidlet udleveres fra apoteket. Derved bliver oplysningerne i PEM helt aktuelle, og behandlingsgrundlaget vil derfor blive kvalitativt forbedret.

Processen omkring udbuddet af de Personlige Elektroniske Medicinprofiler har været meget tilfredsstillende. ”Vi har fået nogle virkelige gode tilbud med gennemarbejdede og særdeles kvalificerede løsninger” siger Lasse Larsen, kontorchef for afdelingen for Lægemiddeløkonomi i Lægemiddelstyrelsen.

Mærsk Data A/S er valgt som samarbejdspartner, fordi virksomhedens tilbud var mest fordelagtigt, når man sammenholder pris, kvalitet, teknisk løsning og muligheden for at integrere med andre systemer. Det er det Mærsk Data-ejede selskab ACURE A/S, som skal koordinere udviklingen af løsningen, mens Dmdata a/s skal stå for driften. Parterne står også bag Lægemiddelstyrelsens Centrale Tilskudsregister (etableret i 1999) og medvirker ved udviklingen af den kommende Fælles Offentlige Sundhedsportal.

De Personlige Elektroniske Medicinprofiler vil være tilgængelige på den Fælles Offentlige Sundhedsportal midt i 2004, men vil også efterfølgende være et udviklingsprojekt. Fx vil PEM blive udbygget med den kommende Interaktionsdatabase og koblet sammen med sygehusenes medicinmoduler og elektroniske patientjournaler.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024