Ny rapport fra Lægemiddelstyrelsen

Sandra Schwartz
Dokumentation
Rapport om Lægemiddelstyrelsens kontrol af lægemiddelvirksomheders tilbud om/ydelse af økonomiske fordele til apoteker, apotekere, apotekspersonale og indkøbsforeninger o.l. ejet af apotekere.

Indledning
I forlængelse af Lægemiddelstyrelsens undersøgelse af apotekernes udleveringspraksis og den heraf affødte debat har styrelsen fundet det hensigtsmæssigt at undersøge omfanget og arten af danske lægemiddelvirksomheders tilbud om/ydelse af økonomiske fordele til apoteker, apotekere, apotekspersonale og indkøbsforeninger o.l. ejet af apotekere. Lægemiddelstyrelsen har derfor henvendt sig til 20 virksomheder og bedt dem oplyse, hvilke økonomiske fordele de har tilbudt eller ydet i perioden fra den 1. juni 2002 til den 31. maj 2003. Formålet med undersøgelsen er at bidrage til et umiddelbart og generelt billede af anvendelsen af sådanne ydelser. Undersøgelsen er således ikke iværksat med henblik på forfølgelse af enkeltsager.

Undersøgelsens resultater bygger alene på de oplysninger, som Lægemiddelstyrelsen har modtaget fra de pågældende virksomheder. Enkelte virksomheder har indberettet ydelser uden at disse har været værdisat, og oplysninger om disse ydelser indgår ikke i denne rapport.

Læs rapporten her


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024