Ny rapport om diabetes 2 fra CEMTV

Sandra Schwartz
Dokumentation
Ny MTV-rapport om type 2-diabetes fra CEMTV
Type 2-diabetes, og ikke mindst de til sygdommen hørende komplikationer, udgør en stor udfordring for sundhedsvæsenet.

Der estimeres at være mellem 100.000 og 150.000 danskere med konstateret type 2-diabetes, og det estimeres, at lige så mange har type 2-diabetes uden at vide det. Sygdommen er i hastig fremmarch. Det anslås, at der hvert år er mellem 10.000 og 20.000 danskere, som får type 2-diabetes. Væksten i antallet af type 2 diabetikere skyldes i Danmark primært usund og inaktiv levevis og en voksende ældrebefolkning.

Diabetessygdommen i sig selv kan give generende symptomer, men den væsentligste årsag til at diabetes er en samfundsmæssig stor og omkostningstung sygdom er, at sygdommen kan lede til diabetiske komplikationer, som kan have meget alvorlige konsekvenser for patientens sundhedstilstand.

På denne baggrund har Center for Evaluering og Medicinsk Teknologivurdering gennemført en medicinsk teknologivurdering (MTV) af diagnostik, screening og behandling af type 2 diabetes.

Rapporten henvender sig til beslutningstagere, der skal tilrettelægge en samlet strategi for opsporing, diagnostik og behandling af type 2-diabetes. Herudover henvender rapporten sig til de faggrupper, som varetager den daglige omsorg for patienter med type 2-diabetes, samt for patienter, patientforeninger og andre med interesse for området.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024