Ny redegørelse om etiske problemer vedrørende kunstig befrugtning

Ny redegørelse: Etiske problemer vedrørende kunstig befrugtning: Mikroinsemination og præimplantationsdiagnostik
Sandra Schwartz
Dokumentation
I redegørelsen diskuteres de etiske problemstillinger, der er knyttet til anvendelsen af to teknikker, som kan benyttes til eller i forbindelse med kunstig befrugtning.

Den ene teknik er mikroinsemination, hvor en enkelt sædcelle føres direkte ind i ægget og befrugter det.

Den anden teknik er ægsortering eller præimplantationsdiagnostik, hvor man kan undersøge arveanlæggene hos flere befrugtede æg og vælge, hvilket æg der skal sættes op i livmoderen. Den sidste teknik kan blandt andet benyttes til at undgå at få børn med arvelige sygdomme.

Begge teknikker rejser spørgsmål af etisk karakter. I forbindelse med mikroinsemination må man blandt andet tage stilling til, om man i al almindelighed kan gå ind for den stigende anvendelse af metoder til kunstig befrugtning. I forbindelse med præimplantationsdiagnostik er spørgsmålene blandt andet, hvilke egenskaber (om nogen) der gør det berettiget at fravælge et fosteranlæg, hvilken etisk status fosteranlægget har og om anvendelsen af metoden kan ændre vores menneske- og familieopfattelse.

Læs redegørelsen her


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024