Nye pjecer om fødevareallergi

Som supplement til den nye hjemmeside om fødevareallergi udgives et sæt pjecer om samme emne.
Kristian Lund Pedersen
Dokumentation
Fødevaredirektoratet udgiver i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Astma-Allergi Forbundet nu to nye pjecer om fødevareallergi: ”Allergi over for mælk, æg, fisk og skaldyr” og ”Allergi over for korn, jordnødder, nødder og soja”.

Pjecerne fortæller om de forskellige former for fødevareallergi og om symptomerne, som i nogle tilfælde, fx ved jordnøddeallergi, kan være voldsomme. Desuden er der gode råd om, hvilke fødeva-rer man skal passe på, ved forskellige typer allergi, og hvad man skal holde særligt øje med på varedeklarationerne.

Et supplement til fødevareallergi.dk
Pjecerne udgives samtidig med, at den ny hjemmeside om fødevareallergi fødevareallergi.dk åbner. Bag hjemmesiden står ligeledes Fødevaredirektoratet, Sundhedsstyrelsen og Astma-Allergi Forbundet, som med samarbejdet ønsker at samle deres informationer om overfølsomhed for mad ét sted.

Pjecerne udgives som et supplement til hjemmesiden, så bl.a. praktiserende læger, diætister og hospitaler og andet sundhedspersonale fortsat har denne form for information at udlevere til deres patienter. Pjecerne er også gode, når man har et barn med fødevareallergi og skal informere skole og institution eller venner og familie om de forholdsregler, det kan være nødvendige at træffe.

Tidligere har Fødevaredirektoratet, Sundhedsstyrelsen og Astma-Allergi Forbundet udgivet pjecerne ”Mælkeallergi, børn og mad”, ”Pollenallergi og mad” og ”Cøliaki og mad uden gluten”.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024