Nyt lægemiddel mod kronisk forstoppelse

Varsel fra CEMTV om nyt lovende lægemiddel mod kronisk forstoppelse
Sandra Schwartz
Dokumentation
Nyt lovende lægemiddel mod kronisk forstoppelse Dette tidlige varsel fra CEMTV omhandler lægemidlet tegaserod mod folkesygdommen kronisk irriteret tyktarm (colon irritabile) med forstoppelse.

Generelt satser Tidlig Varsling Systemet på at informere politikere, embedsmænd og ledende sundhedspersonale om nye og kommende medicinske teknologier (herunder lægemidler og behandlingsmetoder) og deres forventede konsekvenser for sundhedsvæsenet. Varslerne omhandler som hovedregel teknologier, der kan forventes præsenteret for det danske sundhedsvæsen i løbet af de næste ca. 3 år.

Tegaserod er i dag godkendt af myndighederne i mere end 20 lande verden over, og forventes markedsført i EU fra år 2005.

Selvom midlet har vist gode resultater i en række videnskabelige forsøg især med kvinder, så er eksperterne endnu ikke enige om tegaserods generelle anvendelighed. Tegaserod-behandlingen ser ud til at blive dyr. Den kommer formentlig til at koste mindst 7 gange så meget som det dyreste af de nu anvendte lægemidler på området.

Dette og andre varsler er publiceret på CEMTVs hjemmeside: http://www.cemtv.dk

Her kan man også tegne gratis abonnement for fremtidige varsler, og - som noget nyt – få direkte adgang til de seneste udenlandske varsler.

Yderligere oplysninger:
Om varslet om ny behandling af kronisk forstoppelse og andre tidlige varsler - få information hos: Læge Mads Frellsen, Center for Evaluering og Medicinsk Teknologivurdering, dir.tlf.: 72 22 77 43 - eller e-mail: [email protected]


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024