Nyt lægemiddel mod Parkinson

Et nyt lægemiddel til parkinsonpatienter er på vej. De aktive virkestoffer er allerede anvendte, men dette lægemiddel kombinerer dem i én tablet.
Claus Iversen
Fakta
Efter forordning 2309/93 skal en ansøgning om udstedelse af markedsføringstilladelse til lægemidler, der fremstilles efter bioteknologiske metoder samt til produktions og vækstfremmende veterinære lægemidler følge en central godkendelsesprocedure. Virksomhederne kan endvidere anmode om anvendelse af den centrale procedure for andre innovative lægemidlers vedkommende.
Kommissionens beslutning træffes efter forvaltningsproceduren i Det Stående Udvalg for Humanmedicinske Lægemidler. Hvis der er kvalificeret flertal for forslaget, vedtager Kommissionen forslaget. Opnås der ikke kvalificeret flertal, forelægger Kommissionen forslaget for Rådet, der træffer afgørelse med kvalificeret flertal. Rådet kan forkaste forslaget ved simpelt flertal.

Kilde: EU-Kommissionen
EU-Kommisssionen vil tillade anti-parkinsonmidlet Stalevo. Lægemiddelstyrelsen har vurderet, at det pågældende lægemiddel fuldt ud lever op til de krav, der generelt stilles til lægemidlers effekt, sikkerhed og kvalitet i Danmark.

Lægemiddelstyrelsen mener derfor, at markedsføringen af Stalevo kan indebære behandlingsmæssige fordele, hvilket medfører en forbedring af sundhedsbeskyttelsesniveauet i Danmark.

Den danske regering støtter derfor EU-Kommissionens forslag og anbefaler et dansk ja.

Stalevo tabletter er en ny kombination af allerede kendte og anvendte lægemidler mod Parkinsons sygdom. Præparatet består af levodopa, carbidopa og entacapone, hvor et kombinationspræparat af de to førstnævnte allerede findes markedsført. De tre aktive indholdsstoffer bruges allerede sammen i daglig klinisk praksis, men kan altså nu fås i én tablet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024