Nyt lægemiddel mod psoriasis

Nyt varsel om medicinsk teknologi – Behandling af moderat til svær psoriasis fra Center for Evaluering og Medicinsk Teknologivurdering
Sandra Schwartz
Dokumentation
CEMTV’s system til tidlig varsling kom 21. oktober med et nyt varsel om medicinsk teknologi. Det beskriver på 4 sider et nyt biologisk lægemiddel, der virker mod plaque-psoriasis, og som tilsyneladende kun giver få tolerable bivirkninger.

Patientgruppen er væsentligt påvirket af deres sygdom fysisk i form af smerter og kløe samt psykisk i kraft af forringet livskvalitet. De økonomiske omkostninger, der er forbundet med behandlingen, kan blive et vigtigt aspekt for en vurdering af, hvorvidt og i hvilket omfang lægemidlet skal indgå i et kommende behandlingstilbud.

Generelt satser Tidlig Varsling Systemet på at informere politikere, embedsmænd og ledende sundhedspersonale om nye medicinske teknologier (herunder lægemidler og behandlingsmetoder) og deres forventede konsekvenser for sundhedsvæsenet.

Dette og andre varsler er publiceret på Centerets hjemmeside, http://www.cemtv.dk, hvor man også kan tegne abonnement for fremtidige varsler.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024