Nyt lægemiddel mod rynker

Lægemiddelstyrelsen har godkendt et nyt lægemiddel, Vistabel®, til behandling (udglatning) af rynker.
Sandra Schwartz
Dokumentation
Lægemiddelstyrelsen har godkendt et nyt lægemiddel, Vistabel®, til behandling (udglatning) af rynker. Anvendelsesområdet er i produktresuméet beskrevet således:

Vistabel® er indiceret til midlertidig forbedring af udseendet i tilfælde af moderate til svære lodrette rynker mellem øjenbrynene, der ses ved panderynken, hos voksne under 65 år, når forekomsten af sådanne rynker har en væsentlig psykologisk indflydelse på patienten.

Vistabel® indeholder Botulinum-toksin af type A (Clostridium botulinum), dvs. samme indhold som Botox®, der imidlertid ikke er godkendt til rynkebehandling.

Nogle patienter vil opleve bivirkninger efter behandling med Vistabel®. Bivirkningerne kan have relation til behandlingen, injektionsteknikken eller begge dele. De forekommer som regel i løbet af de første dage efter injektionen og er forbigående. De formodet hyppigst forekommende bivirkninger er hovedpine, forbigående lammelse med deraf følgende nedsynkning af det øvre øjenlåg, ansigtssmerter, erytem (rødme af huden) og lokal muskelslaphed.

Vistabel® bør ikke bruges til unge under 18 år og personer over 65 år.

Vistabel® er receptpligtigt og kan ordineres af speciallæger i dermatologi, plastikkirurgi og neurologi. Herudover kan Vistabel® udleveres til brug på sygehuse.

Vistabel® er endnu ikke kommet på markedet. Det præcise tidspunkt afgøres af Allergan Pharmaceuticals Ireland, der har markedsføringstilladelsen til produktet.

Læs produktresumeet fro Vistabel®


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024