Nyt psoriasislægemiddel ikke umiddelbart på vej til DK

Nyt psoriasislægemiddel ikke godkendt af af Lægemiddelstyrelsen eller Europa-Kommissionen
Sandra Schwartz
Dokumentation
Center for Evaluering og Medicinsk Teknologivurderinger (CEMTV) under Sundhedsstyrelsen har netop publiceret et såkaldt varsel om et nyt lægemiddel mod psoriasis: Amevive® (alefacept). En enkelt behandling med Amevive® anslås af CEMTV til at ville koste omkring 100.000 kr. Ifølge Berlingske Tidende kan de samlede udgifter til Amevive® beløbe sig til 1,5 mia. kr. pr. år.

Amevive® er imidlertid hverken godkendt af Lægemiddelstyrelsen eller Europa-Kommissionen. Det betyder, at lægemidlet ikke må sælges her i landet.

En ansøgning om godkendelse af Amevive® i hele EU har været indsendt til EMEA (Det Europæiske Lægemiddelagentur). Ansøgningen er blevet trukket tilbage, og ifølge lægemiddelvirksomheden Biogen, der har udviklet Amevive®, forventes en ny ansøgning tidligst indsendt om nogle år. Der er med andre ord ingen aktuel udsigt til, at lægemidlet kommer på markedet i Danmark.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024