Offentlige måltider til debat

NOTE: hvordan fungerer den offentlige mad? Hvad kan gøres bedre? Hvem har de gode erfaringer? En lang række fagfolk, forskere og fødevarepolitikere sætter den offentlige forplejning til debat ved en høring på Christiansborg onsdag.
Fakta
Det offentlige indkøbsbudget er på et par mia. kr. årligt.

Heraf anvendes fire til fem mia. på fødevarer. Væksten inden for institutionsområdet skønnes at ligge på to til tre pct. årligt.


Kilde: Instituttet for Fødevarestudier & Agroindustriel Udvikling (IFAU)
En halv million om dagen. Så mange måltider serveres der hver dag på sygehuse, i ældreplejen, i daginstitutioner, døgninstitutioner og i andre offentlige institutioner.

Det giver anledning til at diskutere, hvordan er den offentlige mad? Hvordan er kvaliteten? Hvem har de gode erfaringer? Hvordan kan maden blive bedre og sundere? Hvordan bliver indsatsen mere målrettet?

I dag mødes Folketingets Fødevareudvalg med forskere og fagfolk for at diskutere dette.

Det sker ved en høring om offentlig forplejning i Landstingssalen på Christiansborg.

Dokumentation
Høring om offentlig forplejning onsdag den 12. oktober 2005 kl. 9.00 – 15.30, i Landstingssalen, Christiansborg

Blandt oplægsholderne er:

Anne Marie Beck, klinisk diætist, seniorforsker, Danmarks Fødevareforskning

Ghita Parry, formand, Kost & Ernæringsforbundet

Bent Egberg Mikkelsen, bromatolog, seniorforsker, Danmarks Fødevareforskning

Jens Olsen, programleder, Center for Anvendt Sundhedstjenesteforskning og Teknologivurdering, Syddansk Universitet.

Jens Christian Elle, aktionsforsker, Institut for Produktion og Ledelse, DTU/ Danmarks Fødevareforskning

Susanne Jensen, Cheføkonoma, Kolding Kommune

Ulla Johansson, områdechef, Malmø Kommune


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024