Om lanceringen af den alkoholholdige is Freaky Ice

Tina Møller
Dokumentation
Spørger: Kim Sejr (RV).

Spørgsmål: »Hvordan vil ministeren forholde sig til, at der indføres alkohol-is i detailhandlen?«

Begrundelse: Et dansk firma lancerer nu alkohol-is på danske diskoteker. Den nye alkohol-is, Freaky Ice, sælges i begyndelsen kun på diskoteker, men på sigt er det meningen, at isen skal ud i detailhandlen, og det vækker bekymring hos en alkoholforsker, som kalder den nye dille for absurd.

Sociolog Morten Wiberg fra Sundhedsstyrelsen har i den forbindelse udtalt, at det vil give et stort problem, hvis det kommer ud i forretningerne.

Morten Wiberg påpeger, at det bliver fuldstændig umuligt at kontrollere alkoholindtaget, når det er så koldt som i isformen. Han frygter, at det vil betyde et overforbrug, især hos de meget unge. De nye is har en alkoholprocent på 4,8 og er dermed underlagt samme regler om salg til mindreårige som almindelig øl.

Det ønskes oplyst, om ministeren er enig med Sundhedsstyrelsens vurdering i dette spørgsmål, og hvorvidt det vurderes at kunne få uheldige sociale konsekvenser med udbredelse af alkohol-is.

Tillige ønskes det oplyst, om ministeren ser behov for tage kontakt til indenrigs- og sundhedsministeren for at få fastsat særlige regler eller retningslinjer på området i forhold til detailhandlen, hvor der i forvejen har været problemer med markedsføringen af alkoholsodavand.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024