Ombudsmanden går ind i sag om lægefejl

KORT NYT: Efter en henvendelse fra Lægeforeningen er Ombudsmanden gået ind i en sag om, hvor længe læger skal tåle, at kritik fra Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn er offentlig.
Redaktionen
Hvor længe efter, at en læge eller en anden sundhedsperson har fået kritik, skal sundhedspersonen tåle, at kritikken er offentlig?

Det er essensen af de spørgsmål, som Folketingets Ombudsmand netop har stillet myndighederne.

Hvis en sundhedsperson har begået alvorligere eller gentagne fejl og får kritik af Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn, er kritikken offentlig i to år. Men ifølge Lægeforeningen kan kritikken i nogle tilfælde være offentlig tilgængelig i lang tid efter, at der er gået to år, fra kritikken er givet. Det skyldes, at der kan gå måneder, før myndighederne offentliggør kritikken.

Ombudsmandens undersøgelse kommer efter en henvendelse fra Lægeforeningen. Ifølge en artikel i Ugeskrift for Læger er der gået op til halvandet år, før Sundhedsvæsenets Disciplinærnævns kritik af en læge blev offentliggjort. Lægens fejl er dermed offentlig i op til tre og et halvt år efter afgørelsen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024