Opposition: Lille satspulje glemmer ngo'er

SATSPULJE: Regeringen har sat sig på en for stor del af satspuljen for 2014, inden forhandlingerne er kommet i gang. Det efterlader alt for få penge til organisationernes sociale arbejde, mener V, K og DF.
Forhandlingerne om satspuljens 344 mio. kr. går ind i sin sidste fase i denne uge. Regeringen har allerede meldt ud, at den vil afsætte 100 mio. kr. til psykiatrien.
Forhandlingerne om satspuljens 344 mio. kr. går ind i sin sidste fase i denne uge. Regeringen har allerede meldt ud, at den vil afsætte 100 mio. kr. til psykiatrien.Foto: Colourbox
Kasper Frandsen

Det kan ikke nytte noget, at regeringen vil finansiere alle mulige udspil gennem satspuljen. Regeringen skal holde sig til forhandlingerne med satspuljepartierne.

Eyvind Vesselbo (V)
Socialordfører
Der er alt for få penge at søge til projekter for organisationerne i næste års satspulje.

Det mener oppositionspartierne Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti inden forhandlingerne går ind i deres afgørende fase i denne uge.

Især Venstres socialordfører, Eyvind Vesselbo, er stærkt kritisk over for regeringsudspil til satspuljen for 2014. Han mener, at den andel af puljen, der går til organisationers sociale arbejde, er alt for lille. 

"Pengene i satspuljen skal ud i organisationerne, der hjælper de mest udsatte. Alt for mange penge havner i ministeriet og kommer ikke videre. Satspuljen er til for de svageste, og derfor skal pengene også gå til de svageste," siger han.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024