Overvældende interesse for at hjælpe overvægtige

Sundhedsstyrelsen uddelte den første december syv mio. kr. til 26 projekter, som alle vil bidrage med aktiviteter og viden om, hvordan problemerne omkring overvægt kan imødegås.
Sandra Schwartz
Dokumentation
Sundhedsstyrelsen uddelte den første december syv mio. kr. til 26 projekter, som alle vil bidrage med aktiviteter og viden om, hvordan problemerne omkring overvægt kan imødegås. Interessen har været meget stor: I alt har Sundhedsstyrelsen modtaget 138 ansøgninger til en samlet sum af 55 mio. kr.

De projekter, som får støtte, er bl.a. målrettet gravide kvinder, børn og deres familier, kvinder med anden etnisk baggrund og overvægtige uden for arbejdsmarkedet. Desuden støttes projekter, der skal arbejde med, hvordan f.eks. praktiserende læger og sundhedsplejersker bliver bedre rustede til at reagere på uheldig vægtudvikling hos patienter og børn. -Bredden er så stor, at projekterne vil give alle, der arbejder med området, viden og inspiration, siger Regitze Siggaard, projektleder, Center for Forebyggelse.

Hun peger på, at overvægt er en kompleks problemstilling. – Vi må bygge videre på den viden og de erfaringer, der allerede er, men der er behov for at målrette og systematisere forebyggelse og behandling af overvægt. Det er derfor glædeligt, at vi har fået mulighed for at støtte 26 projekter, der alle vil give væsentlige bidrag til arbejdet, siger hun.

Puljen er en opfølgning på Sundhedsstyrelsens "Oplæg til national plan vedrørende svær overvægt" fra marts i år.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024