Pakningsstørrelse og pris hænger snart sammen

NYHED: 21 mio. kr. sparer samfundet og kunder efter ny receptbekendtgørelse er trådt i kraft, viser tal fra Danmarks Apotekerforening. Den forventer, at pakningsstørrelse og pris snart hænger sammen. Lif er enig.
Lars Igum Rasmussen
21 mio. kr. sparer det danske samfund og landets medicinforbrugere efter den nye receptbekendtgørelse trådte i kraft i mandag. Det viser en analyse, som Danmarks Apotekerforening har foretaget.

Især depressionspiller giver store besparelser, da de tegner sig for over en tredjedel eller ca. otte mio. kr. årligt.

Her har medicinalindustrien i kampen mod konkurrenterne været særdeles kreativ og spekuleret i pakningsstørrelse, så patienterne er kommet til at betale mere, end godt er.

Men med de nye regler kan apotekerne se, om det vil være billigere for kunden at få to mindre pakninger end en stor. Denne sammenligning har ikke været mulig tidligere.

Dokumentation
Sådan gjorde Danmarks Apotekerforening:

  • Foreningen har foretaget deres beregninger på baggrund af salgstal for 2005 kombineret med de priser, der gælder de næste 14 dage.

  • I øjeblikket er der 112 forskellige medicinpakninger, som er billigst og dermed udløser tilskud, men hvor det er muligt at sænke prisen yderligere ved udlevering af flere mindre pakninger.

  • Det giver en besparelse efter den nye receptbekendtgørelse på 21 mio kr.

  • Og der skal langes godt en mio. mindre pakninger over bordet i stedet for cirka 400.000 større.

    Se depressionspræparaterne:

    Udskriver lægen 100 styk af originalpræparatet Cipramil (30 mg) koster det i dag 1.314 kr. før tilskud.

    Apotekerne skal substituere til det billigste og det er i dette tilfælde 98 styk Citalopram fra Hexal eller 1A Farma til 860 kr. En besparelse på 454 kr.

    Men nu får apoteket mulighed for at tilbyde kunden fire pakninger med 28 styk til i alt 541 kr. Altså en yderligere besparelse på 319 kr.

    Alene på depressionspiller kan samfundet og kunderne spare otte mio. kr. årligt, hvis der også ses på pakningsstørrelser.


  • Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024