Patienter og læger kritiserer kommunernes sundhedsindsats

KOMMUNAL: Danske Patienter og Lægeforeningen mener især kommunernes rolle i sundhedsvæsnet skal have et kritisk eftersyn i regeringens bebudede evaluering af strukturreformen. De åbner op for, at regionerne skal overtage nogle opgaver.
Foto: Colourbox.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Man må selvfølgelig acceptere, at det tager tid for kommuner at opbygge de nødvendige tilbud, men vi synes desværre ikke, at vi kan se en udvikling i de seneste par år.

Lars Engberg
Formand, Danske Patienter
Fakta
Det står der i regeringsgrundlaget:

Regeringen vil foretage en evaluering af kommunalreformen og den nuværende arbejdsdeling mellem kommuner, regioner og stat. Det skal blandt andet ske med særlig fokus på sundhedsområdet, det specialiserede socialområde, miljøområdet og den regionale udvikling.

Dårlig genoptræning og rehabilitering. Utilstrækkelig efterbehandling af hjerneskadede. Alkoholbehandling der halter.

Sådan lyder nogle af de kritikpunkter, som Lægeforeningen og Danske Patienter retter mod en række af de sundhedsopgaver, som kommunerne har ansvaret for.

Derfor er de to organisationer særdeles tilfredse med, at regeringen i regeringsgrundlaget tager tilløb til at flytte rundt på arbejdsopgaverne i sundhedsvæsnet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024