Patienterne fortsat glade for landets sygehuse

NYHED: Trods den megen fokus på ventetider, så er 63 pct. af danske patienter tilfredse med længden af deres ventetid.
Maria Dalby
Fakta

Fakta om Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) foretages hvert andet år for regionerne og Indenrigs- og Sundhedsministeriet. LUP er tidligere gennemført i 2000, 2002 og 2004. Undersøgelsen er finansieret af regionerne.

Undersøgelsen omfatter patienter, der har været indlagt på et sygehus i perioden medio marts til medio juni 2006. 26.045 patienter fik, efter de blev udskrevet, tilsendt et spørgeskema med i alt 34 spørgsmål om deres indlæggelse. 58 pct. af patienterne besvarede spørgeskemaet.


Kilde: IM og Danske Regioner

To ud af tre patienter var tilfredse med ventetiden. Men der er stor variation mellem hospitalerne, således var den største tilfredshed med ventetiderne 94 pct. på et hospital mod 51 pct. på et andet, det viste undersøgelsen "Patienternes oplevelser på landets sygehuse 2006".

Ventetiderne har der været stort politisk fokus på, så selvom kun en tredjedel af patienterne oplevede det som utilfredsstillende, er det et af de områder, hvor der allerede er vedtaget forbedringer.

Udover ventetiderne koncentrerede rapporten sig også generelt om patienternes oplevelser, og de viste blandt andet at:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024