"Patienterne skal ligge tættere på personalet"

INTERVIEW: Danske patienter bør ligge tættere på personalet som på norske sygehuse. Det vil gavne behandlingen, siger den norske arkitekt Ragnhild Aslaksen.
Den norske arkitekt Ragnhild Aslaksen er med i regeringens ekspertudvalg, der skal dele 25 milliarder kroner ud til nybyggeri af sygehuse i Danmark.
Den norske arkitekt Ragnhild Aslaksen er med i regeringens ekspertudvalg, der skal dele 25 milliarder kroner ud til nybyggeri af sygehuse i Danmark. Foto: Altinget.dk
Anders Heissel

Der er et et stigende krav om mere privatliv for patienten, for det hænger for mange sammen med oplevelsen af god behandling. Og for desuden at mindske de lange gåafstande for personalet indrettede vi afdelingerne, så patienterne lå tættere på personalet.

Ragnhils Aslaksen
Norsk sygehusarkitekt

Hvis de danske patienter i fremtiden skal få en bedre oplevelse ud at ligge på sygehuset, kan arkitektoniske greb hjælpe.

Det siger den norske arkitekt Ragnhild Aslaksen, der er med i regeringens fem mand store ekspertpanel, som skal være med til at uddele 25 milliarder kroner til nybyggeri og modernisering af de danske sygehuse.

"Vi bygger nye sygehuse for mennesker, og de nye bygningerne skal kunne håndtere kravet om, at omgivelserne påvirker mange mennesker i en sårbar periode i deres liv. Og en bedre behandling hænger sammen med, at vi bygger, så patienterne ligger fysisk tættere på personalet," siger Ragnhild Aslaksen. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024